Moje torty składają się najczęściej z trzech blatów oraz dwóch warstw kremu co daje dużo możliwości łączenia biszkoptów oraz kremów.
Tort może być wykonany w dowolnym smaku wybranym.
Blaty biszkoptowe:
- zwykły jasny
- waniliowy
- kakaowy
- kawowy
- orzechowy
- migdałowy
- kokosowy
- kisielowy
- bakaliowy
- cytrynowy
- pomarańczowy
Kremy budyniowe:
- waniliowy
- śmietankowy
- czekoladowy (z prawdziwą czekoladą gorzką lub mleczną)
- kawowy
- kokosowy
- pomarańczowy
- cytrynowy
- brzoskwiniowy
- wiśniowy
- ananasowy
- toffi
- advocat
- krem jajeczny waniliowy lub czekoladowy
Do kremu mogą być dodawana bakalie, kawałki czekolady, owoce sezonowe lub z puszki, pianki owocowe z owoców sezonowych, kawałki galaretki, alkohol.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz